Werkzaamheden

Dit zijn de diensten die wij voor u uit kunnen voeren:

  • APK keuringen.
  • Onderhoudsbeurten, regulier onderhoud zoals distributieriem vervangen, remblokken, koppelingen, wiellagers, draagarmen, etc.
  • Airco service.
  • Banden (de)montage, balanceren en uitlijning.
  • Diagnose stellen, revisiewerkzaamheden.
  • Occasions inkoop en verkoop.
  • Onderdelen verkoop (zowel gebruikt van Alfa Romeo als nieuwe onderdelen van originele kwaliteit). 

Auto onderhoud is bij iedere auto een jaarlijks terugkomend voorval. Wij adviseren dat, ongeacht hoeveel kilometers u rijdt in een jaar, om tenminste een keer per jaar uw olie te laten verversen en oliefilter te vervangen. Door veel mensen wordt de fout gemaakt om te lang door te rijden met dezelfde olie, waardoor de olie in de motor gaat aankoeken en er zogenaamde sludge-vorming ontstaat. Een gevolg hiervan kan zijn dat er allerlei storingen ontstaan in de motor en de auto meer benzine gaat verbruiken. Vooral bij auto’s waar doorgaans rustig mee gereden wordt, of alleen hele korte afstanden mee wordt gereden, is dit een veelvoorkomend probleem.

Bij de APK keuring laten wij uw auto keuren bij een onafhankelijk keuringsstation. Na de keuring nemen wij contact met u op om te vertellen dat de auto goedgekeurd is, of dat de auto afkeurpunten heeft. Ook wordt er dan verteld welke dit zijn en wat dit voor u gaat kosten. De APK keuring is een periodieke keuring, maar wij houden u op de hoogte wat u in de toekomst aan onderhoud kan verwachten.

Werkplaats Alfa Romeo Fiat specialist

Sommige auto’s zijn uitgerust met een distributieketting, maar er zijn ook auto’s uitgerust met een distributieriem. Voor een distributieriem gelden onderhoudsintervallen, welke per merk en type auto kunnen verschillen. In het instructieboek van uw auto staat meestal de onderhoudsinterval van uw distributieriem. Let wel, deze interval dient strikt nageleefd te worden, Als u de onderhoudsinterval overschrijft, bestaat de kans dat de distributieriem breekt en er ernstige motorschade optreedt.

                                   

Om uw auto kwalitatief goed te onderhouden leveren wij producten van onderstaande merken:

  • Magneti Marelli is de huisleverancier van Alfa Romeo, Fiat en Lancia en produceert onderdelen zoals filters, accu’s, dynamo’s, startmotoren en tal van elektronica. Magneti Marelli is ook de uitvinder van de full-led koplampen die voor het eerst werden toegepast op de Audi R8. 
  • Eni is een Italiaans oliemerk en tevens huisleverancier van de Italiaanse automerken. Vroeger heette Eni Agip en was het jarenlang een van de hoofdsponsors van het Ferrari Formule 1 team. Eni levert kwalitatief hoogwaardige producten en zorgt daarmee voor optimale prestaties, zodat uw motor niet alleen een lange levensduur krijgt, maar ook schoon blijft van binnen en dus storingen voorkomt. Normaliter gebruiken wij de Eni 5W40 olie, deze komt het meest voor in de moderne auto’s, maar ook oliën met een andere viscositeit zijn bij ons verkrijgbaar. 
  • Forté is een fabrikant van reinigingsproducten welke zorgt voor minder inwendige vervuiling van de motor, een betere verbranding en een gunstiger benzineverbruik. Wij adviseren om bij iedere grote onderhoudsbeurt het reinigingsmiddel van Forté toe te voegen aan de brandstof, om zo problemen en storingen met het injectiesysteem te voorkomen.

Alfa Romeo 916 Spider Twin Spark

Motorrevisie

Doet uw motor het niet? Laat dan door ons uw motor reviseren. Het niet werken van de motor kan veel oorzaken hebben, zoals lekke koppakkingen of versleten lagers. Om dit te laten repareren moet de motor uit elkaar worden gehaald. Dit noemen we motorrevisie. 

Werkt uw motor niet naar behoren? Kom dan voor reparatie naar Autobedrijf Rom van Vlimmeren!