Ons Bedrijf

Wie is Rom van Vlimmeren ?

Rom van Vlimmeren is op 1 oktober 1976 op 22 jarige leeftijd voor zichzelf begonnen in Standdaarbuiten, waarvan de eerste vier jaar als universeel autobedrijf (alle merken).

In 1980 werd hij Daihatsu dealer en vanaf 1981 volgde ook het Alfa Romeo dealerschap. Tevens was hij een van de allereerste bedrijven in Nederland die APK keuringen deed verzorgen voor personenauto’s.
Rom is in 1985 gestopt als Daihatsu dealer en is alleen met Alfa Romeo verder gegaan. In deze jaren werd het bedrijf een begrip in West-Brabant en omstreken, vanwege de gunstige ligging aan de snelweg A17 tussen Roosendaal en Moerdijk, maar ook doordat Rom niet alleen bedrijfsmatig bezig is met Alfa Romeo. Hij was namelijk ook erg fanatiek met dit merk in de autosport. 

In de jaren 1982, 1983, 1987 en 1988 was Rom actief in het Nederlands Kampioenschap Toerwagens, met niet onverdienstelijk succes. Hierdoor kreeg het autobedrijf extra naamsbekendheid en werd het een bekende naam onder de echte Alfisten. Meer info hierover staat onder het link van Roba Racing. 
Ook is er verschillende keren een puzzelrit georganiseerd vanuit de SCARB, de officieuze Alfa Romeo club in Nederland.

Autobedrijf Rom van Vlimmeren is altijd een klein, compact bedrijf gebleven.  Persoonlijk contact met de klant en directe communicatie staat bij ons hoog in het vaandel. De kracht van ons bedrijf is mede ontstaan doordat Rom zelf in alle takken van het bedrijf inzetbaar is, of zoals door hem zelf gezegd:

‘Koop uw auto bij de man die hem ook repareren kan’.

Tot en met 1998 is Autobedrijf Rom van Vlimmeren officieel dealer geweest van Alfa Romeo. Sinds 1999 is het autobedrijf verder gegaan als servicedealer, maar het werd er niet minder druk, mede vanwege het toen ongekende succes van de Alfa Romeo 156.

Het bedrijf in Standdaarbuiten werd op 1 juli 2002 verkocht en in 2003 is er in Steenbergen nieuwbouw gepleegd.  Het jaar 2003 werd een sabbatical waar Rom zich op de nieuwbouw in Steenbergen richtte.
Vanaf februari 2004 is Autobedrijf Rom van Vlimmeren  weer actief als Alfa Romeo, Fiat en Lancia specialist in Steenbergen (Noord-Brabant). Sinds januari 2014 is het bedrijf aangesloten bij de Magneti Marelli Checkstar garageformule.

 

Het autobedrijf van 1976 t/m 2002 in Standdaarbuiten:

Het autobedrijf in Steenbergen (2003-heden)

Wie is Bas van Vlimmeren?

Bas van Vlimmeren is de zoon van Rom van Vlimmeren. Bij Bas is het Alfa virus er met de paplepel ingegoten. Al sinds zijn geboorte groeide hij op tussen de Alfa Romeo’s en dit triggerde hem om in de voetsporen van zijn vader te treden.
Samen met zijn vader bracht hij zijn jeugd door op de kartcircuits en niet met onverdeeld succes. Na 10 jaar fanatiek te hebben gekart, besloot Bas te gaan studeren aan de IVA in Driebergen, dé automotive school van Nederland, om voor zijn maatschappelijke carrière te kiezen.
Na het behalen van zijn IVA diploma in juni 2013, treedt hij bij zijn vader in de zaak om de fijne kneepjes van het autovak te leren. Sindsdien werkt Bas drie dagen in de week bij zijn vader. Twee dagen is Bas werkzaam bij HK Technics te Bergen op Zoom, een revisie bedrijf wat gespecialiseerd is in het reviseren van cilinderkoppen. Sinds 2015 heeft Bas zich volledig op het autobedrijf geconcentreerd en is hierin werkzaam als allround medewerker.
Vanaf 18 April 2018 zit Bas officieel als mede-vennoot in het bedrijf. Daarmee is de eerste stap gezet in de opvolging van het bedrijf.
Maar van onervarenheid kan je niet spreken, zoals onderstaande foto’s aantonen, heeft Bas met zijn 28 jaar al ruim 25 jaar ervaring in het vak.

Bas voert groot onderhoud uit in 1994 (2 jaar oud)

Bas voert groot onderhoud uit in 2020 (28 jaar)